Milyen felszerelést kell tollaslabdázni?

A tollaslabda a leggyorsabb az összes ütős sportágból, a transzfer akár 200 km / h sebességet is képes megtenni. Az Elite játékosoknak agilisnak, erőteljesnek és gyorsnak kell lenniük, egy tollaslabda mérkőzés alatt akár egy mérföldre is képesek futni. A tollaslabda versenyen vagy a hátsó udvarán játszott felszerelés az anyagok alapján változhat. Minden tollaslabda felszerelés könnyű, a játék ereje a játékosok képességeiből ered.

Történelem

A tollaslabda gyerekjátékból származik, melynek neve battledore és tollaslabda. Az eredeti játékot nettó nélkül játszották, a fő cél az volt, hogy egy tollaslabdát lövellt a levegőben a csapdákkal vagy lapátokkal játszó játékosok között. A Battledore-t és a tollaslabdát nem játszották versenyben, hanem szövetkezet volt, hogy lássák, mennyi ideig képes a játékosok egy csoportja tartani a tollaslabdát a levegőben. Az eredeti játék egy olyan játékhoz jött létre, amelyet Indiában a poona nevezett. Brit katonák Angliába szállítottak poonát, ahol a backgammon modern játék fejlődött.

Játszma, meccs

A tollaslabda játék öt fő kategóriája a férfi egyéni, a női kislemez, a férfi páros, a női páros és a vegyes páros. Tollaslabdázáshoz a tollaslabda háló mindkét oldalán áll szemben az egyéni játékosok vagy a páros csapat. A játékosok egy tollaslabdát raknak össze a neten egy ütő segítségével. A rally a tollaslabda kifejezés, amellyel egy tollaslabdát a hálón keresztezünk, amíg el nem éri a talajt. A cél az, hogy a tollaslabdát a háló ellentétes oldalán lévő kijelölt határoknál le kell rakni. Egy pontot szerez az oldal, amely megnyeri a rallyt. A tollaslabda játék 21 pontot ér el. A tollaslabda mérkőzések a legjobb három játék.

Bíróság

A tollaslabda-pályák mértéke 44 méter hosszú, 20 méter széles, a középső hálóvonal elválasztásával, amely 22 láb hosszú és 20 láb széles területet teremt mindkét oldalon. A tollaslabda pályáknak határokon átnyúló vonalai vannak, amelyek a 44 méter hosszú, 20 láb széles körvonalat jelölik, ezek a sorok a hosszú szolgálati sorok az egyéni játékhoz és a páros játék oldalvonalaihoz. Az egyoldali oldalsó vonalak 1/2 méter távolságra vannak a páros szélességi vonal vagy a külső határoló vonallal. A középső vonallal 6 1/2 méteres pályán lévő vonalak a rövid szolgálati vonalak. A rövid szolgálati vonalról a hátsó határoló vonalra futó középvonal elválasztja a bíróság bal és jobb oldalát.

Háló

A tollaslabda háló 2 1/2 láb mély és 5 méter magasan emelkedik a tollaslabda közepén, a netvonal fölött. Gyakran vinil hálóból készülnek, a legtöbb hálók bőr vagy pamut tetején. A tollaslabda játék elején és amikor a szerver pontszám páros szám, a kiszolgálók a hálót átszállítják a bíróság jobb oldalán álló ellenfélre. A kiszolgálók a bíróság bal oldalán szolgálják a transzfert a neten, amikor pontszámuk páratlan. A szerverek a bíróságuk ellenkező oldalán szolgálnak, amikor győzelmet és pontot nyernek. A páros tollaslabda játék ugyanazokat a szolgálati szabályokat tartja szem előtt, mint egy kis tollaslabda játék, kivéve a tálalást. A tollaslabda pályán egymással szemben álló játékosok egymás után haladnak.

Shuttles

A tollaslabda játék során a tollaslabdák vagy a transzferek az interneten keresztül hullódnak. Eredeti tolltartók tollból készültek, ami a “madarak” álnévé vált. A hátsó tollaslabda játékokat gyakran műanyagból készítik. A modern tollaslabda játékokban használt transzferek 16 valódi tollból állnak, kedvük szerint a madár bal szárnyának libatollával.

A tollaslabda ütők könnyű anyagokból készülnek, amelyek hosszú élettartamukról ismertek, mint alumínium, acél és szénszál. A tollaslabda ütő teljes hosszkorlátja 26,77 hüvelyk. A standard tollaslabda ütők nem lehetnek 9,06 cm-nél szélesebbek. Az ütőszálaknak a hossza kb. 0,3 hüvelyk vastag. Az ütő teljes súlya nem haladhatja meg a 3,2 oz-ot.

ütős labdajáték