Miért olyan röplabdát tartanak ilyen jó aerob gyakorlóként?

Az aerob testmozgás, amelyet szív- és érrendszeri gyakorlatnak is neveznek, olyan tevékenység, amely növeli a pulzusszámát, és ugyanazt a nagy izomcsoportot használja 15-20 percig vagy tovább. A röplabdát jó aerob edzésnek tartják, mert játék közben játszol, ugyanazon a nagy izomcsoporton dolgozik több mint 20 perces időközönként, és lehetősége van arra, hogy fenntartsa a célzott pulzusszám 60-80 százalékát.

A röplabda célja, hogy a labdát a net egyik oldaláról a másikra mozgassa, anélkül, hogy a labda a földre csapódna. Ez a röplabda akkor kezdődik, amikor egy szerver eltalálja a labdát a neten. Ha a labda eltalálja a labdát, akkor a labdát a labda nem kapja meg, és elnyerte a következő rúgás szolgálatát. Minden alkalommal, amikor egy csapat nyer egy szolgálatot, a játékosok az óramutató járásával megegyező irányban forgatnak. Az első 25 ponttal rendelkező csapat nyeri a játékot. A röplabda meccs 30-45 percig tart, és állandó mozgást igényel a lábadon és sok energiával. A röplabda játék célja az izmok a lábadon, csípőn, háton és vállakon.

Az aerob testmozgás egyik legfontosabb előnye a kalóriák elégetése, ami csökkentheti testsúlyát és megelőzheti az elhízást. Az elhízás veszélyesen krónikus betegségekhez kapcsolódik, mint a szívbetegség és a 2-es típusú cukorbetegség. Annak érdekében, hogy elveszítse 1 lb. a héten, meg kell éget átlagosan 500 kalóriát naponta. A MayoClinic.com beszámol, ha súlya 160 font. És röplabdázni egy órára, akkor körülbelül 292 kalóriát éget. Ha súlya 200 lbs., Röplabdázni egy órára 364 kalóriát és 436 kalóriát éget el azok számára, akik súlya 240 lbs.

Az American College of Sports Medicine azt javasolja, hogy 30 perces mérsékelten intenzív aerob testmozgást kapjon hetente öt nap, csak hogy tartsa fenn jelenlegi súlyát és csökkenti a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát. A mérsékelten intenzív edzés magában foglalja, hogy elég keményen dolgozik ahhoz, hogy megszakítsa a verejtékeket, miközben továbbra is képes beszélgetni és növelni a pulzusszámát. A röplabda illik ehhez a kategóriához. Az ACSM azt javasolja, hogy aerob tevékenységet végezzen 60-90 percig, ha a cél a fogyás.

Lisa Balbach, a Kirtland Közösségi Főiskola fitness szakértője és az Egészség és Fitness oldal weboldalának szerzője azt állítja, hogy a szív- és érrendszeri aktivitás javíthatja a szív egészségét, javíthatja az energiát és az állóképességet, csökkenti a fáradtságot, a tónusizmokat és növeli a sovány testtömeget. Az aerob tevékenység, mint a röplabda, szintén mentális egészséggel jár. Egy, a bolognai Sao Paulo-i Egyetemen végzett 2005-ös tanulmány szerint a fizikai aktivitás fontos eszköz a pszichiátriai megbetegedések kezelésében és megelőzésében, beleértve a depressziót és a szorongást.

Röplabdáról

Az elhízás megelőzése

ajánlások

Előnyök