Mi az a squat gyakorlat?

A padlizsánnyal egyszerűen egy golyó egy padra. Megérinted a padot a fenekeiddel az eredeted alján. Ez segít azonosítani, mikor kell elkezdeni az emelést visszaállni, ez pedig egy hasznos emlékeztető. Valószínűbb, hogy nagyobb mélységet ér el, mint egy kezdő, aki rendszeres guggolást végezhet egy pad nélkül.

Alsó testfókusz

Ez a súlyemelő gyakorlat elsősorban az alsó testre összpontosít. Több berendezést használ, mint egy szabványos guggolás, de az egyik szabványos guggolás egyik változata. Használja a labdát, hogy élesítse az űrlapot, különösen, ha nemrég emelte meg az emelési súlyát, vagy emlékeztetnie kell arra, hogy mennyit kell leereszkednie.

Ellenőrizze a tükröt

Míg a tükörbe kerülés segít azonosítani, mikor elég messzire esett, nem mindig lehet megfelelő tükröt találni. Például, ha Smith-gépet használ, akkor kínos helyzetben lehet a tükörkép megtekintéséhez vagy egy guruló állványhoz, azzal a nézettel, amelyet más emberek fedeznek fel az edzőteremben.

Nem mindig könnyebb

Ne becsapódj azon gondolkodásmódban, hogy a padlás guggolás könnyebb. Nem ülsz a padon. A pad a fizikai emlékeztető a mozgástartományodról. Ne pihenjen vagy álljon meg a padon. Ne hagyja, hogy a padon tartsa a súlyát. Ehelyett irányítsd a leereszkedést, és lassítsd a mozgását, hogy megbizonyosodj róla, hogy megérinted a padot, aztán lassan felállsz. Ha van valami, akkor az ellenőrzés, amely azért van, hogy elkerülje a pad leütését a lejtőn, sokkal nagyobb kihívást jelent a padnak, mint egy olyan szabályos guggolás, amely potenciálisan szélesebb mozgástartományt kínál.

Forma

Az űrlap bármelyik guggolás egyik fontos eleme, és a padlós guggolás segít fenntartani a jó űrlapot, ha helyesen használja. Fogja meg a magot a hasizmok elhúzásával és a vállpengék felhúzásával. A merevítés támogatja a hátat, és a vállpengék mozgása biztosítja, hogy ne érjen előre. Helyezzen minden további súlyt a vállát a húsos pártra, ne a nyakát. Menj le a feneködből, és a súlyodat a comboddal támogatod. Ne hajolj előre, mert ez túlságosan magába foglalja a hátát, és sérüléshez vezet. Hajtson le, amíg a combod párhuzamos a padlóval – helyezze a padot erre a pontra, hogy emlékeztesse Önt a süllyedés legalacsonyabb részére. Ellenőrizze, hogy a térd a lábujj mögött van-e, nehogy a térdcsukló túlterjedjen. Gyorsan ellenőrizze, amikor megérinti a padot. Visszatérés az induláshoz, és ne zárja le a térdét, mielőtt lefelé esik.