Jóga aszán a hasi zsír számára

A hasi zsír vagy a zsigeri zsír mélyen a hasán fekszik, körülveszi a belső szerveket. A túlzott zsigeri zsír termel hormonokat, amelyek növelhetik a súlyos egészségügyi problémák kockázatát, beleértve a stroke-ot, a szívbetegségeket és a rák és a cukorbetegség bizonyos formáit. A hasi izmok tonizálása a jóga asánokkal segíthet jobban kinézni és érezni magad, ha csökkenti a hasi zsírt. Szerezzen orvosának engedélyét, mielőtt új edzésprogramot indítana.

Tehén és macska

Ez a klasszikus jóga gyakorlása a hasfal közti keresztirányú abdominist, a legmélyebb izomot látja el. Ha jól mûködik, a keresztirányú tartja a hasát lapos, megakadályozza a hátrángást és javítja a testtartását. Kezdje a kezét és térdét. Hagyja, hogy a hasa lógni kezd a padlón, és lélegezzük be, hagyva, hogy a hátad leesik a tehénbe. Tartsa 10 másodpercig. Exhale, nyomja meg a hasa gombját a gerinc felé, miközben őrzi hátat, mint egy rémült macska. Tartsa 10 másodpercig, majd engedje vissza a hasát 10 másodpercig. Ismételje meg, 10-szer minden alkalommal. Ezt a gyakorlatot naponta háromszor három-négy hétig végezzük.

Legszívesebben Asana

Az asanának ez a szanszkrit neve Urdhva Prasarita Padasana, amelyet gyakran UPP-nek hívnak. A háta mögött fekszik, és kiterjeszti a lábait egy majdnem 90 fokos íven keresztül. A mozgások segítenek csökkenteni a zsírt a has körül, erősítik az alsó hátat és hangon a hasi szerveket, jegyzi meg Richard Rosen “jóga napló” szerkesztő és jóga oktató. Ez az asana a mély hasi psoas izmokat mûködik, ahol az ágyéki gerinchez kötõdnek. Feküdj a hátadra térddel, lába a padlón, a sarok kb 12 cm-re a feneke. Belélegezve, lassan emelje meg a jobb lábát térdével meghajlítva, amíg a combod közel van a hasához. Most lélegezzük ki, fokozatosan leeresztjük a jobb lábadat. Ahogy a lábujjaid megkenik a padlót, lélegezzük be, és ismét felemeljük a jobb lábat. Folytassa legalább egy percig, majd ismételje meg a bal lábát. Miután kényelmesen úgy érezte, hogy felemeli az egyik lábát egy időben, próbálja meg a mozgásokat a lábával együtt. A stabilitás érdekében tartsa meg a hasát, az alsó gerincét a természetes görbe és a tenyerei a mellette lévő padlóra nyomja.

Álló Twist

Állj egy sík felületen, karjaiddal, amely a Kundalini jóga gyakorlása során a vállmagasságig nyúlik ki. Könnyedén hajlítsa a térdét, és csavarja fel a felső törzset, és jobbra forduljon a derektól. Csavarjon végig balra, majd folytassa a csavarást jobbra-balra gyorsan, zökkenőmentes mozgásban. Lélegezz normálisan egészben. Ez a mozgó asana a középső részedre irányul. Ezenkívül egy olyan aerobik típusú edzés felé vezet, amely a zsír elvesztésének egyik legfontosabb eleme.

Kikapcsolódás

Ha túl sok stresszt tapasztal, a kortizol hormonszintje nő, és több kalóriát alakít át zsírokká, amely azonnal a has körül fekszik, jegyzi meg Dr. Timothy McCall a “Yoga Journal” -ból. A hasi körüli pótkerék jelezheti az inzulinrezisztenciát – a 2. típusú cukorbetegség előfutára, teszi hozzá McCall. A Savasana gyakorlására egy szanszkrit szó, ami azt jelenti, hogy Corpse pózol, lefekszik és néhány mély lélegzetet vesz. Töltsön öt percet pihentető összes nagy izomcsoportot. A tudatos relaxáció segít a stressz kezelésében és megelőzni a felesleges hasi zsírt.

Figyeljetek arra, hogy érzitek az asana-rutin során, és győződj meg róla, hogy nem kényszerítsz semmilyen szakaszra. A mély lélegzés segít Önnek maximalizálni az asanák előnyeit, kivéve az állandó csavart. Kerülje a szédülést az oxigénbevitelből, miközben mélyen lélegzik, ülve vagy fekve. Keresse fel kezelőorvosát, hogy megtudja, mely jóga aszán megfelel az Ön igényeinek.

ajánlások