A legjobb cipő a túra és a rafting

A jó rafting és túracipő gyorsan száradni fog, nedves felületeken nyújt csapást, és nagy támogatást nyújt a napi túrákhoz. Ha kevésbé megerőltető, fenntartott ösvényeken túrázol, akkor rendben kell lennie egy alacsonyabb cipő viseléséhez. Azonban ha a kaland túrázó része nehéz hátizsákot és durva, sziklás terepet foglal magában, érdemes megnézni a canyoneering cipőket, amelyek több boka tartósságot, valamint nagy teljesítményt nyújtanak nedves környezetben.

Közös csapdák

Mindenképpen próbálkozz a különböző cipőkkel, hogy megtaláld a lábad megfelelő illeszkedését és kényelmét. Valami, ami jól néz ki a boltban vagy az interneten, nem feltétlenül a legjobb az Ön számára. Ha az utazás egyszeri üzlet, akkor érdemes megfontolni, hogy bérelni egy pár kiváló minőségű rafting / túracipőt egy boltból vagy helyi raktárból vásárolni.

Hol kapható

Az olyan üzletek, mint a REI, a Eastern Mountain Sports, a Track’n Trail és a Másc Outdoors, mind jól megalapozott üzletek, amelyek sokféle speciális túracipőt kínálnak. Mivel ezek a boltok hasonló árú termékeket kínálnak, a legjobb tét lehet, hogy egy téglagyártó boltba megy, hogy megmentsük a szállítási költségeket. Egy másik lehetőség, hogy felkeressük a helyi kültéri felszerelőt, és próbálkozzunk különböző cipőkkel, majd megrendeljük azt, akinek tetszik az egyik legjobb üzlete online.

Költség

2010-tõl jó pár nedves száraz túrázók valahol 60 és 120 dollár között kerülnek el. A kényelmes illeszkedés a túracipők egyik legfontosabb tényezője, és a drágább cipők több formázott talpbetétet és nagyobb tartósságot biztosíthatnak, ezért ha sok cipőt használsz, akkor dönthet úgy, hogy egy kicsit többet fizet .

Vásárlás összehasonlítása

A Merrell Water Pro Ottawa vízcipő jó választás a tapadós Vibram talp és a kompressziós öntött, légpárnás talpbetét érdekében. A Saloman Pro kétéltűek lehetővé teszik, hogy a laza cipőfűzőket beépített zsebekben tárolja, hogy megakadályozza őket a kőzetek és ecsetek megragadása ellen. Számos vízelvezető portot is kínál, amelyek növelik a cipő szárítási képességét. Ha a bokavédelem aggodalomra ad okot, akkor az 5.10 Canyoneer II lehet egy optimális választás. Speciálisan a lábszárak vizes, sziklás terepen történő mozgására tervezve a Canyoneer elég rugalmas ahhoz, hogy egyenetlen terepet mozgasson, de olyan zárórendszerrel rendelkezik, amely csípő és hevederekkel rendelkezik, amelyek támogatják a lábakat és a bokákat.