A kaliforniai baseball története

A baseball vagy a “townball” népszerű játék volt a 19. századi Angliában, és hamarosan eljutott az Egyesült Államokba, New York-ban született Alexander Cartwright, a modern baseball apja. Nagyon szenvedélyes volt a townball informális játékában, és 1845-ben Cartwright megalapította az első professzionális klubot és hivatalos szabályokat a baseballban. Cartwright 1849-ben Kaliforniába költözött, keresgélve az arany rohanás szerencséjét, és a lovaglás iránti szenvedélyét a baseballért hozta.

Los Angeles Angyalok

A Los Angeles-i angyalok az első kaliforniai baseball-válogatott 1903 és 1957 között játszottak a Csendes-óceáni Köztársaság ligája alatt. Ez a klub azonban nincs kapcsolatban az 1961-es Los Angeles-i angyalokkal, akik az Amerikai Liga alatt játszottak. William K. Wrigley Jr., a rágógumi mogul tulajdonosa a Chicago Cubs-nak, és 1921-ben megvásárolta a Los Angeles Angyalokat. Négy évvel később új, több millió dolláros stadiont nyitott Los Angelesben az újonnan szerzett csapat számára.

Wrigley Field

A 42. Place és az Avalon Boulevard sarkán Dél-Los Angelesben Wrigley Field volt a Los Angeles Angeles 1925 és 1961 között. A Chicago-i Wrigley Field-hez hasonlóan ez a stadion a PCL legsikeresebb klubjának 21.500 rajongó évtizedek óta töltötte a stadionok kapacitását, hogy nézze meg a hatalmas Los Angeles Angyalokat, amíg a park 1961-ben bezárt. Az épületet öt évvel később lebontották.

San Francisco Giants

New York Gotham volt az új Nemzeti Liga csapata 1883-ban alakult. A szezon előrehaladtával New York Giants néven ismertté vált. 70 éves New York-i játék után a Giants fontolgatta a költözést, hiszen riválisai, a Brooklyn Dodgers terveztek Los Angelesbe költözni. Aztán 1958-ban San Francisco üdvözölte új baseball csapatát egy hatalmas parádéval. Világszerte több rajongó szerzett világszerte a Giants a 2010-es világbajnokság, a 1958-as évek óta megnyerte az első bajnoki címet.

Los Angeles Dodgers

Amíg Brooklynból származik, a Dodgers 1958-ban költözött a nyugati partra, hogy Los Angeles-i Dodgers-kká váljon. A Dodgers az 1950-es években a Nemzeti Ligát kormányozta, 1955-ben és 1959-ben öt nemzeti bajnoki címet és két világbajnoki címet nyert. A Dodgers versenyben maradtak Az évek során bemutatta a legendás játékosok, például Don Newcombe, Sandy Koufax és Fernando Valenzuela tehetségét. Az utolsó alkalommal, amikor a Dodgers megnyerte a World Series-et 1988-ban.